Stad zoekt Boer

Stad zoekt Boer Print

“Cultureel ondernemerschap op het platteland breekt door.”18 september heeft er in het Strokasteel Veenhuizen een seminar plaats gevonden met als centraal onderwerp cultureel ondernemerschap op het platte land. Worden culturele, economische en sociale belangen effectief bij elkaar gebracht? In samenwerking met ASOM (Amsterdam School of Management) heeft De PeerGroup, een professionele theatergroep uit Drenthe die zich veel richt op locatietheater, een dag lang een ontmoetingsplaats voor stad en (platte) land verzorgt. De versnaperingen en het diner werden geheel biologisch en veel al uit de regio verzorgt door Elles Kookt i.s.m. EkoImpuls. Het was een kleurrijk geheel wat letterlijk en figuurlijk in de smaak viel.

Elles Kookt
Elles Kiers van Elles Kookt is een bewogen mens en een zeer gedreven beeldend kok. Ze kookt veel met biologische producten, maar doet dat tot nu toe vooral voor theater of kunst gerelateerde groepen. Maar ze kan en wil meer. Met haar professionele mobiele keuken kan ze op elke gewenste locatie komen waar ze de catering in nauw overleg met de opdrachtgever verzorgd. Ze is op haar best als ze haar eten meer dan eten mag laten zijn. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

“Ik ben Elles Kiers (Emmen, 1969) beeldend kunstenaar, vormgever en kok. Sinds 2000 combineert ik deze drie dingen met elkaar in performances met eten en bijzondere diners op bijzondere locaties. Ik maak beelden en installaties met voedsel als materiaal. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt met het NNT, Galili Dance, Peergroup en Platform Gras

 Koken heeft voor mij te maken met alle zintuigen. Ik zie, proef, ruik, voel en hoor. Koken is ook  intimiteit, kwetsbaarheid en vrouwelijkheid.

Voor mijn publiek wil ik dat ze mijn werk beleven met alle zintuigen, ik zeg: proef, kijk, hoor, voel en ruik.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: