Ronde Tafel op Simmerdeis

Ronde Tafel

foto: Dinanda Luttikhedde

De Ronde Tafel is picknicken voor gevorderden; een 4 uur durende voorstelling in het landschap. Na de overtocht per festivalschip van het Slingepark naar Smalle Ee kunnen negenenveertig gasten plaatsnemen aan een ronde tafel van tien meter doorsnede. De Ronde Tafel is ruiken, kijken, proeven en voelen: een sensatie die alle zintuigen prikkelt.
Samen eten is ‘ons ding’. Aan tafel zijn wij, meer dan waar ook, onszelf. We zien elkaar zoals we werkelijk zijn. Aan De Ronde Tafel kunnen we het er over hebben: hoe het zover gekomen is en hoe het verder moet. Met onszelf, ons eten en ons landschap. De Ronde Tafel stelt vragen over de herkomst van ons voedsel: komt de croissant wel uit Frankrijk? Is de appel uit Nieuw-Zeeland echt goedkoper?
De Ronde Tafel is een gastronomische reis waarbij de producten van om de hoek komen en de verhalen uit de hele wereld. Onderweg karnt iemand de boter, een ander vertelt over vissen of over de geschiedenis van een klooster en natuurlijk wordt er een goed glas geheven op een mooie avond.
Concept: Elles Kiers en Henry J. Alles, kookkunst: Elles Kiers, spel: Henry J. Alles en Maureen Tauwnaar, techniek en artistieke ondersteuning: André Kok, kookkunstassistentie: Dinanda Luttikhedde e.a.

De Ronde Tafel is gebouwd en voor het eerst gedekt in 2008 in Houtigehage. Daarna streek de tafel neer bij o.a. een biologische varkensboer in Noord-Holland, een oude melkfabriek in Drenthe en een verlaten dijkhuis met visstek in de Biesbosch. De Ronde Tafel heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle voorstelling annex maaltijd. De Ronde Tafel staat meestal buiten, in het landschap, maar schuwt ook stedelijk gebied niet.
Kom aan tafel en eet smakelijk!
Deze voorstelling is onderdeel van De Reis van Fryslân 2018. Klik hier voor meer informatie.

Tijd: 18.00 – 22.00 (donderdag 23 juni en vrijdag 24 juni), 17.00 – 21.00 (zaterdag 25 juni)
Dagen: Donderdag 23 juni, vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni
Prijs: €55,00,-
Opstapplek: Festivalbootsteiger Slingepark
Kaartverkoop: Kaarten koop je tijdens kassaopeningstijden aan de kassa van Schouwburg De Lawei, per telefoon via 06 – 43 94 90 13, of door een e-mail te sturen naar info@simmerdeis.nl. Een half uur voor aanvang van de voorstelling worden de nog niet verkochte kaarten aangeboden op de locatie zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: