Meat & Eat boerderij ’t Schop Hilvarenbeek op 24 november.

Deze diashow vereist JavaScript.

foto’s: Tineke Schuurmans

Op 24 november, van 17 tot 21 uur, organiseert mEATing een ‘meet&eat’, met als thema ‘het onlosmakelijke verbond tussen mens en varken’.
17 uur ontvangst bij Hilvaria Studio’s, bekijken van de tentoonstelling mEATing
18 uur start van het programma bij Boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek.

De avond wordt geopend met de film BLOED van Dinanda Luttikhedde en Nelleke Koop/Peergroup. De film volgt Sjef Meijman en Elles Kiers, die na zeven maanden met hun Bunte Bentheimers samen te hebben geleefd Bom laten slachten en zijn vlees verwerken en eten. BLOED is opgenomen tijdens ‘mEATing|mens-en-vlees’ in 2010.
Ir. Onno van Eijk, Senior Onderzoeker systeeminnovaties Veehouderij, zal op de film reageren en ingaan op verbinding en duurzaamheid en de betekenis van een kunstproject zoals ‘het varkenshuis’ in de weg naar bewustzijn en ontwikkeling naar duurzaamheid.
Prof. dr. Michiel Korthals, professor toegepaste filosofie, zal ingaan op het intelligentie-niveau van varkens.

Het doel is om mensen uit verschillende disciplines die vanuit elk een eigen invalshoek met de problematiek van bewustwording, verbinding en verduurzaming bezig zijn met elkaar in dialoog te brengen.
De problematiek in de voedselproductie en de gezondheidszorg, de wensen en mogelijkheden die wij hebben, zijn talrijk, maar gedeeltelijk omringd door taboes, afkeer, ethische bezwaren en wat als sympathiek omarmd wordt is nog niet altijd de goede oplossing voor een probleem.
Samenbrengen, samensmeden, openingen ontdekken, dwarsverbanden leggen, visies die elkaar kunnen kruisen en elkaar kunnen verrijken, dat is het doel.
Zoals in de bijlage staat verwachten we niet dat we tot een eenduidige oplossing komen, maar streven we er wel naar om een basis te leggen om op voort te kunnen denken en handelen.

Elles Kiers (Peergroup) verzorgt het driegangen diner. Zij heeft bij mEATing al eerder zeer bijzondere maaltijden geserveerd. Naast haar smaakbewustzijn heeft zij oog voor de manier waarop eten gebracht wordt en speelt de herkomst van voedsel en het sociale aspect van eten een belangrijke rol.

meet&eat is een idee van mEATing en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met LIB (Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant), ZLTO en boerderij ’t Schop.

De avond staat onder leiding van Ralf Bodelier, journalist en presentator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: