MENU RUIMTE VOOR GEZONDHEID 15-11-2012
1
– Artisjok met dip van o.a. hazelnootolie en balsamicoazijn
– Een spoom in een druif (witte wijn, creme de mur)
2
2 kleine soepjes
– Pompoensoep met sinaasappel en salie (lauwwarm)
– Rode bietensoep (koud)
– Notenbrood/olijvenbrood met kweepeergelei en uienconfit
3
kleine gerechten
– Aardperen(topinamboer) met appelstroop en basilicum
– Geroosterde wortelgroente – pastinaak, peterseliewortel, kervelwortel met honing en mosterd
– Geroosterde aubergine met gemarineerde tomatensalade
– Taartje van o.a.zoete aardappel,knolselderij, geitenkaas en gember
– Granensalade van spelt, haver, gerst en rogge met pompoen, paddestoelen, cranberry’s en noten
– Tweekleurige gemarineerde bietensalade op rucola
– Geroosterde kastanjes met rozemarijn en afgeblust met rode wijn
– Groene salade van o.a. veldsla, venkel, mosterdsla, boontjes, rucola, sinaasappeldressing en noten
4
– Tarte tatin van appel/knolselderij
– Tarte tatin van gekarimelliseerde sjalotten/knolselderij en cranberry’s
– Hangop en winterfruit(appel, cranberry’s en vijgen afgeblust met rode wijn
– Karnemelkcitroenpudding met citroengraslepel
– Chocolade(80%) met jeneverbes, steranijs, sechuanpeper en kruidnagel
Menu van Mond Tot Mond, Gasselterboerveen, juni 2012
GASSELTERBOERVEEN Blauwebessenboerderij
1
– spoom van kruisbessen/andere bessen
– drentse kievitsbonen
– groninger strogele bonen
– dreuge bonen via pepeha of eigen gedroogde / verse bonen?
– bonties, groninger plattelandsboon
2
– lamssalami, lamsham(herders balloo)
– oude kaas, Karwij Rolde of ergens anders Gerda Martens
– groene salade met super dressing en eetbare bloemen Wederik
3
– brood, bakker Gasselte
– pesto raapstelen/ zuring/mosterdblad/veel verschillende kruiden, Wederik
– bloemen/heide honing imker Nieuw Buinen/iets van Harma jam/gelei
– uienconfit
– bloemenboter Wederik
4
– coppa en verse worst van Rinus
– koude bieten/aardbeiensoep met bloemen in borrelglas
– pure chocolade met lamsham en uienconfit, vlierbloemen
5
– Asperges Dilling, andere bereiding? roerbakken
– Salade spelt/rogge/boekweit/haver/gerst
– Paddestoelenbouillon in borrelglas, Eerlijk Heerlijk Nieuw Buinen
6
– Poffert op een andere wijze, recept Johanna, wel aangepast
7
– Lady’s Blue ijsje met gedroogde Nagelholt(zeegse hoeve) + nog een kruid
8
– koffie met: witte chocolade, kruidnagel/jeneverbes en steranijs
– drentse nogat(witte van eiwit)
ACT
– stroopsoldaatjes
– kaasplankje
Drinken:
Anleau water rood en blauw
Rode, witte wijn, rose en bier
Siroop van Carolina en de goense, vlierbloesemsiroop van mij
Menu Ronde Tafel, Karavaan, zomer 2010
Gang 1: Broeia!!, of hoe het varkentje ook in Suriname zijn onschuld verloor.
Brood op tafel
karaffen water en sap
– glas rauwe melk (lokaal) in papieren bekers
– 1. spoomdruiven (creme de mur/framboise, witte wijn)hertshoorn + prikkers op tafel
– 2. blauwschokkers, (lokaal, gemarineerde verse capucijners) hertshoorn
– 3. uienconfit, tomatenmarmelade, nagelhout of livar en overjarige geitenkaas (kaasje uit middenbeemster), droge worst van rund of varken (lokaal) houten schalen met rode onderkant
– 4. medjoul dadels (ver)houten schaaltjes
– 5. zwarte knoflook (ver)hertshoorn
Gang 2: De kok, de cowboy en de indiaan
Brood op tafel
karaffen water en sap
– glas prosecco (ver)
– 1. soldatenboontjes/ heilige boontjes, ganzenworst (lokaal)hertshoorn + houten schaaltjes vierkant
– 2. kaas(texeler schaap), rundertong in ganzenvet gegaart + geschudde boter met apart zout en kruiden (boter uit lokale melk) houten schalen + houten bakje + aardewerk cup zeezout
– 3. koude bietensoep met aardbeien of ander fruit (lokaal) plastic glaasje(klein) + houten lepel
– 4. groene salade+ dressing (lokaal)grote schaal aardewerk + flesje dressing
– 5. snoepvogel(karamel) in glazen vaas(maupi deelt uit)
Gang 3: he Gilles, un croissant mit sinasappelsap, sil vous plais!
Brood op tafel
karaffen water en sap, diverse wijnen (ver)
– rozenbladsiroop (eventueel met prosecco) in stolpflesje
– 1. verse worst van rund of van varken (lokaal) ter plekke bakken, op houten plankjes
– 2. kaasjes Wagenaar of overjarige koekaas uit alkmaar houten plankjes
– 3. snijbiet ter plekke roerbakken met gember/sesamolie en zaad (lokaal/ver)kleine aardewerken schalen
– 4. salade bietjes op rucola (lokaal) ronde aardewerken schalen
– 5. pannetjes koffie met noga (handgemalen koffiebonen)hertshoorn of vierkant hout.
De meeste producten zijn huisgemaakt in de mobiele keuken van PeerGrouP
– altijd bananen en appels