Menu’s

 

MENU RUIMTE VOOR GEZONDHEID 15-11-2012

 

 1

 

–       Artisjok met dip van o.a. hazelnootolie en balsamicoazijn

 

–       Een spoom in een druif (witte wijn, creme de mur)

 

 

     2

 

2 kleine soepjes

 

–       Pompoensoep met sinaasappel en salie (lauwwarm)

 

–       Rode bietensoep (koud)

 

–       Notenbrood/olijvenbrood met kweepeergelei en uienconfit

 

 

     3

 

            kleine gerechten

 

–       Aardperen(topinamboer) met appelstroop en basilicum

 

–       Geroosterde wortelgroente – pastinaak, peterseliewortel, kervelwortel met honing en mosterd

 

–       Geroosterde aubergine met gemarineerde tomatensalade

 

–       Taartje van o.a.zoete aardappel,knolselderij, geitenkaas en gember

 

–       Granensalade van spelt, haver, gerst en rogge met pompoen, paddestoelen, cranberry’s en noten

 

–       Tweekleurige gemarineerde bietensalade op rucola

 

–       Geroosterde kastanjes met rozemarijn en afgeblust met rode wijn

 

–       Groene salade van o.a. veldsla, venkel, mosterdsla, boontjes, rucola, sinaasappeldressing en noten

 

 

     4

 

–       Tarte tatin van appel/knolselderij

 

–       Tarte tatin van gekarimelliseerde sjalotten/knolselderij en cranberry’s

 

–       Hangop en winterfruit(appel, cranberry’s en vijgen afgeblust met rode wijn

 

–       Karnemelkcitroenpudding met citroengraslepel

 

–       Chocolade(80%) met jeneverbes, steranijs, sechuanpeper en kruidnagel

 

 

Menu van Mond Tot Mond, Gasselterboerveen, juni 2012

GASSELTERBOERVEEN Blauwebessenboerderij

1

– spoom van kruisbessen/andere bessen           

– drentse kievitsbonen

– groninger strogele bonen

– dreuge bonen via pepeha of eigen gedroogde / verse bonen?

– bonties, groninger plattelandsboon

2

– lamssalami,  lamsham(herders balloo)

– oude kaas, Karwij Rolde of ergens anders Gerda Martens

– groene salade met super dressing en eetbare bloemen Wederik

3

– brood, bakker Gasselte

– pesto raapstelen/ zuring/mosterdblad/veel verschillende kruiden, Wederik

– bloemen/heide honing imker Nieuw Buinen/iets van Harma jam/gelei

– uienconfit

– bloemenboter Wederik

4

– coppa en verse worst van Rinus

– koude bieten/aardbeiensoep met bloemen in borrelglas

– pure chocolade met lamsham en uienconfit, vlierbloemen

5

– Asperges Dilling, andere bereiding? roerbakken

– Salade spelt/rogge/boekweit/haver/gerst

– Paddestoelenbouillon in borrelglas, Eerlijk Heerlijk Nieuw Buinen

6

– Poffert op een andere wijze, recept Johanna, wel aangepast

7

– Lady’s Blue ijsje met gedroogde Nagelholt(zeegse hoeve) + nog een kruid

8

– koffie met: witte chocolade, kruidnagel/jeneverbes en steranijs

– drentse nogat(witte van eiwit)

ACT

– stroopsoldaatjes

– kaasplankje

 

Drinken:

Anleau water rood en blauw

Rode, witte wijn, rose en bier

Siroop van Carolina en  de goense, vlierbloesemsiroop van mij

Menu Ronde Tafel, Karavaan, zomer 2010

Gang 1: Broeia!!, of hoe het varkentje ook in Suriname zijn onschuld verloor.

Brood op tafel

karaffen water en sap

–      glas rauwe melk (lokaal) in papieren bekers

–      1. spoomdruiven (creme de mur/framboise, witte wijn)hertshoorn + prikkers op tafel

–      2. blauwschokkers, (lokaal, gemarineerde verse capucijners) hertshoorn

–      3. uienconfit, tomatenmarmelade, nagelhout of livar en overjarige geitenkaas (kaasje uit middenbeemster), droge worst van rund of varken (lokaal) houten schalen met rode onderkant

–      4. medjoul dadels (ver)houten schaaltjes

–      5. zwarte knoflook (ver)hertshoorn

Gang 2: De kok, de cowboy en de indiaan

Brood op tafel

karaffen water en sap

–      glas prosecco (ver)

–      1. soldatenboontjes/ heilige boontjes, ganzenworst (lokaal)hertshoorn + houten schaaltjes vierkant

–      2. kaas(texeler schaap), rundertong in ganzenvet gegaart + geschudde boter met apart zout en kruiden (boter uit lokale melk) houten schalen + houten bakje + aardewerk cup zeezout

–      3. koude bietensoep met aardbeien of ander fruit (lokaal) plastic glaasje(klein) + houten lepel

–      4. groene salade+ dressing (lokaal)grote schaal aardewerk + flesje dressing

–      5. snoepvogel(karamel) in glazen vaas(maupi deelt uit)

Gang 3: he Gilles, un croissant mit sinasappelsap, sil vous plais!

Brood op tafel

karaffen water en sap, diverse wijnen (ver)

–      rozenbladsiroop (eventueel met prosecco) in stolpflesje

–      1. verse worst van rund of van varken (lokaal) ter plekke bakken, op houten plankjes

–      2. kaasjes Wagenaar of overjarige koekaas uit alkmaar houten plankjes

–      3. snijbiet ter plekke roerbakken met gember/sesamolie en zaad (lokaal/ver)kleine aardewerken schalen

–      4. salade bietjes  op rucola (lokaal) ronde aardewerken schalen

–      5. pannetjes koffie met noga (handgemalen koffiebonen)hertshoorn of vierkant hout.

De meeste producten zijn huisgemaakt in de mobiele keuken van PeerGrouP

altijd bananen en appels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: